INGREDIËNTEN
75 ml kokosmelk
60 gr witte (basterd) suiker
5 eierdooiers (dooiers splitsen en het eiwit apart zetten)
1 theelepel Pandan Essence
2 eetlepels water
100 gr tarwebloem
1 eetlepel maïzena
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
65 ml olie

MERINGUE
60 gr witte (basterd) suiker
5 eiwitten
1 theelepel Crème of Tartar

BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 170 – 180 °C. Splits de eieren en klop de eierdooiers en de suiker met een garde en voeg beetje bij beetje de kokosmelk toe.

Voeg de Pandan Essence met het water toe. Meng de bloem, maïszetmeel, zout en het bakpoeder door elkaar. Voeg dit mengsel beetje bij beetje door de geklopte eieren.

Voeg dan de olie geleidelijk toe, blijf wel roeren. Zet apart.

Mix de eiwitten een beetje stijf en voeg dan geleidelijk de witte suiker toe en de Crème of Tartar. Mix dit mengsel zo stijf mogelijk.

Roer met een spatel het eiwit door het mengsel van de eierdooiers. Zo min mogelijk roeren. Smeer de tulbandvorm in met olie.

Bak de cake in ongeveer 50 tot 60 minuten gaar. Prik met een vork in de cake om te kijken of hij gaar is. Als de vork droog uit de cake komt is hij gaar. Laat de cake goed afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Behalve Pandan Essence kun je ook allerlei andere smaken toevoegen zoals vanille.

Ingredients

Directions

Cake meringue
(Visited 211 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *